Skip to main content
Wie zijn wij?
Docententeam

Team Docent Dansimprovisatie

Het vaste docententeam bestaat uit Anja Boer, Swaantje Nijkamp en Anne Bos. Zij geven het grootste deel van de lessen tijdens de opleiding.

Daarnaast zijn er enkele vaste gastdocenten verbonden aan de opleiding Docent Dansimprovisatie: Bettina Neuhaus, Tilly Huiberts en Jo-An Westerveld.

Anne Bos

Volgde de opleiding Docent Dansexpressie.

Anne was tot mei 2018 docent dans en conrector op het Vathorst College (VMBOt, HAVO, VWO) in Amersfoort. Dans is een examenvak op deze school. Anne heeft de leerlijn dans ontwikkeld.

Sinds 1 juni 2018 is hij coördinator van de vooropleiding dans van ArtEZ op het Beekdal Lyceum in Arnhem.

Anne verzorgt lessen dansimprovisatie en methodiek.

Anja Boer

Volgde de opleiding Docent Dansexpressie aan de Theaterschool in Amsterdam en werkt sindsdien als docent dansimprovisatie met uiteenlopende groepen.

Haar specialisme is het werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Zij werkte ruim 25 jaar als docent dansexpressie in centrum voor de kunsten Cultuurkust in Harderwijk, en werkt als docent op ROC Landstede.

Anja verzorgt lessen dansimprovisatie, methodiek en begeleidt stages.

Swaantje Nijkamp

Volgde de opleidingen: Theatre & Education aan de HKU in Utrecht en Docent Dansexpressie.

Swaantje geeft leiding aan Buro Curious. Buro Curious creëert performances, interventies en totaalbelevingen met performers, muzikanten, vormgevers en alles wat afkomstig is vanuit de kunsten dat een bijdrage kan leveren aan het vertalen van een verhaal in een beleving, voor de meest uiteenlopende doelgroepen.

Swaantje verzorgt lessen dansimprovisatie, methodiek en begeleidt stages.

Gastdocenten

Bettina Neuhaus

Is choreografe, danseres, docente en mentor en ruim 30 jaar in de dans- en theaterwereld actief. In haar voorstellingen die vaak op real time compositie gebaseerd zijn werkt ze met dansers, muzikanten, beeldend kunstenaars en lichtontwerpers.

Ze studeerde muziek en beweging aan de Folkwang Universiteit voor de Kunsten in Essen, dans aan de Theaterschool Amsterdam en heeft een MA van het Trinity Laban Conservatorium voor Muziek en Dans, Londen. Ze geeft cursussen in Dancing and Making (improvisatie / compositie) en Skinner Releasing Techniek, een unieke benadering van dans die met poëtische, kinesthetische beelden werkt. Vanuit haar interesse in human ecology ontwikkelde ze een movement practice in natuurlijke omgevingen die ze via outdoor workshops deelt.

Bettina verzorgd workshops dansfysieke vorming.

www.bettinaneuhaus.com

Tilly Huiberts

Is opgeleid als Docent Drama en Docent Dansexpressie aan de Theaterschool in Amsterdam.

Zij volgde ook een technisch traject en specialiseerde zich met name in de Martha Graham techniek.

Ze heeft lesgegeven op de Theaterschool aan de afdeling Docent Dansexpressie, op de Pabo en aan de voortgezette opleiding Docent Dansexpressie. Ook heeft ze meegeschreven aan de methode Moet je doen dans, een methode voor de basisschool.

Zij houdt zich al ruim 40 jaar bezig met dansexpressie.

Tilly geeft stagebegeleiding en incidenteel lessen dansimprovisatie.

Jo-An Westerveld

Studeerde af aan de opleiding Docent Dansexpressie in 2014. Sindsdien geeft zij allerlei soorten danslessen aan verschillende doelgroepen op het gebied van (contact)improvisatie en expressie maar ook moderne dans & choreografie.

Ze is als docente verbonden aan De Vloer, school voor podiumkunsten in Arnhem, geeft dans & poëzieworkshops en privéles dansontwikkeling. Ook begeleid ze studenten en groepen fysiek in het maken van dans of performances. Daarnaast is ze interdisciplinair kunstenaar & performer waarin ze werkt met beeld, poëzie & beweging.

Verder heeft Jo-An een eigen lesmethodiek ontwikkeld gericht op het vergroten en verdiepen van bewegingsmogelijkheden vanuit speelsheid en onderzoek waarbij elementen van mindfulness, dansexpressie & movement research samenkomen.

Jo-An geeft lessen dansimprovisatie, methodiek en contactimprovisatie.