Alumni

Even voorstellen ...

Wie zijn onze alumni

Onze alumni bestaan uit een zeer diverse groep mensen van alle leeftijden en achtergronden. Professionele dansdocenten of dansers die zichzelf verder wilden verdiepen in de beleving van de dans, (kunstvak)docenten die dans willen geven op school, dansmakers in de amateurdans, amateurdansers die werkzaam zijn in de zorg of het bedrijfsleven en zelf willen dansen met een speciale doelgroep of amateurdansers die hun leven lang meer hebben willen doen met dans en het docentschap willen leren.

Van Noord- tot Zuid Holland, Friesland tot Limburg en zelfs buiten de landsgrenzen. Elk kwartaal lichten wij er zes alumni uit op deze pagina.

Sandy Raaijmakers - van den Brink

Volgde in de jaren 90 de vooropleiding aan de Dansacademie in Tilburg richting Toneeldans Jazz en studeerde 1,5 jaar in Tilburg aan de opleiding Docent Dansexpressie/Folklore. Zij volgde een workshop 'Dansen met Parkinson' bij Maïté Guérin.

In 2020 studeerde ze af bij de opleiding Docent Dansexpressie.
Zij heeft een achtergrond als verzorgende op de afdeling Neurologie in een algemeen ziekenhuis en werkt momenteel als administratief medewerker op een basisschool.

Sinds 2019 geeft zij dansles aan mensen met de ziekte van Parkinson bij Cultuurkust Harderwijk.

Niels Wolfkamp

In 2010 ben ik afgestudeerd als docent theater. Altijd heb ik de fascinatie gehad met beweging en beleving. Na 8 jaar aan de slag te zijn geweest binnen het onderwijs had ik de behoefte om zelf meer te dansen. Dit deed ik onder andere met dansexpressie.

Het mooie aan de opleiding vind ik dat je naast het doen, ook ervaart hoe het is beleving te koppelen aan beweging. Het geeft nieuwe inzichten en ik kreeg een veel bredere kijk op kunst en abstractie. De didactiek en lesopbouw werkt en kan veel vrijheid geven. Ik gebruik en koppel het regelmatig binnen de theaterlessen.

Met veel plezier heb ik de opleiding afgerond in 2019 met vele ervaringen rijker.


www.theatermakerijstorm.nl

Laurie Korsten

Als enthousiast amateurdanser met veel ervaring in klassiek ballet en moderne dans, werd Laurie in 2018 gegrepen door de kracht van dansimprovisatie. Ze besloot om docent dansimprovisatie te worden.

Sinds haar afstuderen aan de opleiding Docent Dansexpressie in 2020 werkt zij als docent dans in het primair onderwijs. Ze geeft losse lessen aan zowel onder- als bovenbouw, aansluitend op een thema dat in de klas behandeld wordt. Ook verzorgt zij projecten waarbij toegewerkt wordt naar een presentatie. Voor peuters en kleuters geeft Laurie lessen Taaldans en Rekendans.
Daarnaast geeft zij wekelijks een les dansimprovisatie aan volwassenen.

Laurie werkt ook als management assistent voor de Nederlandse Vereniging voor Dans- en MuziekGeneeskunde.

Wendy van den Bogert

Danste al op zeer jonge leeftijd. Zij volgde vele lessen in klassiek ballet en moderne dans bij verschillende dansscholen. Later is zij aan de kunstacademie in Rotterdam gaan studeren, maar dans bleef haar grootste passie en inspiratiebron.

In dansexpressie vond zij de perfecte combinatie van haar voorliefde voor kunst én dans. Het onderzoekende van dansexpressie is wat haar aanspreekt, het exploreren, experimenteren en inspireren waaruit steeds weer nieuwe dingen en mogelijkheden ontstaan.

In 2019 studeerde ze af bij de opleiding Docent Dansexpressie. Sindsdien werkt zij als dansdocent in het primair onderwijs en geeft zij les in klassiek ballet, moderne dans en geeft ze workshops dansimprovisatie.

www.wendyvandenbogert.nl

Esther Gernette

Danst van kinds af aan vol overgave. Ze deed aan moderne dans, dansimprovisatie, Afrikaanse Dans en diverse vormen van Conscious Dance.

Ze volgde de opleiding Docent Dansexpressie en is heel enthousiast over de methodiek van dansexpressie en het vak van docent. Voor haar komen hierin al haar passies bij elkaar: dans, kunst, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, muziek en verrassende en waardevolle ervaringen voor anderen creëren.

In 2020 studeerde ze af. Sinds 2019 is ze actief in het geven van lessen en workshops dansexpressie aan volwassenen en aan kinderen op basisscholen. Kenmerkend voor haar als docent zijn haar veelzijdigheid, creativiteit, diepgang en de prettige sfeer die ze neerzet.

Vanaf eind augustus 2021 werkt ze als zelfstandig ondernemer als Docent Dansimprovisatie en als Natuurcoach.

www.esthergernette.nl

Petra Welboren

Heeft altijd veel gedanst met een voorliefde voor dansexpressie. Ze houdt van improviseren en samen met anderen een dans laten ontstaan in het moment. De inspiratie van verschillende thema’s en de invloed daarvan op de beleving en de beweging zorgen iedere keer voor nieuwe ontdekkingen.

Ze werkte jarenlang op diverse plekken en in verschillende rollen in de non-profit sector. Op dit moment werkt ze bij Het Danspaleis.

Daarnaast geeft ze, sinds ze in 2019 afstudeerde bij de opleiding Docent Dansexpressie, dansimprovisatie aan volwassenen in Eindhoven en omgeving. Dit doet ze zowel binnen als ook buiten op locatie.

www.dansenstem.nl

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Geregistreerd bij

Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs

Centraal Register
Kort Beroeps Onderwijs

Adres

  • Studio Dans-dansen
    Amsteldijk 10H
    1074 HP  Amsterdam


© Docent Dansimprovisatie.